Circulation on työpaikka, jonne on aina mukava tulla

Uratarina
22.10.2024

Susan Agbonkpolorille työ Circulationilla on tärkeä osa elämää. Työn parhaita puolia ovat työyhteisö ja mahdollisuus tehdä itselle merkityksellistä työtä.

Susan Agbonkpolor muutti Nigeriasta Suomeen vuonna 2015. Uusi elämä vieraassa maassa alkoi hyvissä merkeissä, sillä hänet palkattiin Circulationille liki saman tien.

– Ystäväni kehotti soittamaan Circulationille ja kysymään, olisiko minulle jotain töitä tarjolla. Olin hyvin onnekas, sillä avoin paikka sattui olemaan ja minut palkattiin töihin samantien, Susan kertoo.

Hänen työtehtäviinsä Circulationilla kuuluu jätemateriaalien puhdistusta ja lajittelua sekä laitosalueen puhtaana pitoa. Susan tekee laitoksilla tärkeää työtä, sillä työllä on suora vaikutus sekä asiakkaiden laitoskäyntikokemukseen että uudelleen käytettävien materiaalien laatuun.

Toisinaan työ voi olla raskasta, sillä se edellyttää fyysistä työskentelyä verrattain pitkiä aikoja kerrallaan. Susan ei kuitenkaan koe työtehtävän ajoittaista vaativuutta haittana.

– Työni on tosi hyvää ja tärkeää, tykkään siitä todella paljon. Haluan olla työssäni hyvä ja huolellinen, se tuo minulle paljon iloa.

Circulationin työyhteisö on lämmin ja välittävä

Työn parhaimpia puolia ovat Susanille ihmiset.

– Työkaverit kohtelevat minua tosi hyvin, töissä vallitsee aina hyvä tunnelma. Saan työstäni myös paljon kiitosta, ja se tekee minut tosi onnelliseksi.

Susan kokee, että työnantajana Circulation ei ole vain työnantaja, vaan kuin perheenjäsen. Työntekijänä hänelle on arvokasta tulla kohdatuksi yhteisön tärkeänä jäsenenä.

– Tunnen, että minua arvostetaan ja minusta välitetään. Minulta kysytään jatkuvasti, että ovathan asiat hyvin, tarvitsenko jotain tai pystynkö tekemään työtäni mukavasti. Tämä välittäminen tekee minut tosi iloiseksi.

Työpaikka Circulationilla mahdollistaa hyvän elämän työn ulkopuolellakin

Susan työn touhussa Helsingin kierrätyslaitoksella

Susan ei ole kohdannut erityisiä haasteita Suomessa asumisen tai Circulationilla työskentelyn aikana. Vahva työyhteisö on ollut jatkuva tuki.

Työ tuo hänelle sisältöä ja merkitystä elämään myös työajan ulkopuolella.

– En viihdy pelkästään kotona, vaan nautin siitä, että työ pitää minut kiireisenä. Olen oppinut työn kautta niin paljon, se on tuonut paljon hyvää muutosta elämääni.

Susan näkee itsensä työskentelemässä Circulationilla vielä pitkään tulevaisuudessakin.

– Kotona ollessani en malta odottaa, että pääsen takaisin töihin. Täällä on vaan niin mukavaa, ihanien ihmisten kanssa hyvässä työyhteisössä.

Takaisin artikkelilistaan