3 … 2 … 1 … Järvenpään laitos avattu!

Uutiset
21.2.2022

Circulation Oy on avannut uuden kierrätyslaitoksen Pikikadulla, Jampan kaupunginosan teollisuualueella Järvenpäässä. Tervetuloa!

Järvenpään kierrätyslaitoksella tullaan käsittelemään vuodessa noin 19 000 tonnia rakennus-, purku- ja puujätettä. Jätteen lajittelussa erotellaan mm. puuta ja biopuuta, metallia, villaa, kipsiä, kiviainesta (tiili ja lasi), betonia, pahvia ja useita muovilaatuja. Nämä ohjataan metalliteollisuuteen, jatkojalostukseen, energiahyötykäyttöön sekä muihin luvan omaaviin käsittelylaitoksiin. Vain noin 7 % kaikesta vastaanotetusta jätteestä on erottelun jälkeen hyödyntämiskelvotonta ja se ohjataan asianmukaiset luvat omaaviin käsittelylaitoksiin.

”Järvenpään uusi laitoksemme täydentää nykyistä kierrätystoimintaamme Uudellamaalla. Odotamme innolla sekä vanhoja että uusia asiakkaita ja yhteistyökumppaneita käyttämään palvelujamme meille uudella paikkakunnalla. Olemme myös iloisia laitoksen työllistävästä vaikutuksesta, jonka on arvioitu olevan 4 – 7 henkilötyövuotta jo heti alusta alkaen”, kierrätyslaitoksen vastaava laitospäällikkö Raimo Haantaus toteaa.

Hiilijalanjälki pienemmäksi

Rakennussektori on yksi Euroopan resurssiraskaimmista toimialoista. Kun otetaan huomioon rakennusten koko elinkaari, toimiala kattaa noin puolet materiaalin- ja energiankulutuksesta sekä noin yhden kolmasosan jätekuormasta. Rakennusalan kiertotalouden toteuttaminen on yksi tärkeimpiä keinoja vähentää sektorin ympäristöjalanjälkeä.

”Suomen nykyisen lainsäädännön mukaan rakennusjätteestä on kierrätettävä materiaalina uusiokäyttöön 70 prosenttia. Järvenpään kierrätyslaitoksemme helpottaa Järvenpään ja lähialueiden yrityksiä tämän tavoitteen saavuttamisessa. Samalla pienenee myös kuljetusten aiheuttama hiilijalanjälki, kun kuljetusmatkat lyhenevät”, sanoo Circulation Oy:n toimitusjohtaja Marcus Mannerla.

Järvenpään kierrätyslaitoksen yhteystiedot löydät tämän linkin takaa.

Lisätietoja:

Raimo Haantaus, vastaava laitospäällikkö, raimo.haantaus@circulation.fi, 050 434 4610

Marcus Mannerla, toimitusjohtaja, marcus.mannerla@circulation.fi, 040 911 8881

CIRCULATION Oy on vuonna 2012 perustettu vantaalainen perheyritys, joka on keskittynyt kierrätys- ja ympäristöpalveluihin. Yritys käsittelee purkubetonia, rakennussekajätettä, purkupuuta, kantoja, risuja ja muita luonnonmateriaaleja. Käsitelty materiaali menee hyötykäyttöön esimerkiksi maanrakennuskohteille ja poltettavaksi – tai edelleen kierrätykseen. Loppusijoitettavan jätteen määrä pyritään minimoimaan. www.circulation.fi

Takaisin artikkelilistaan