Tuo ilmaiseksi puujätettä 30.4.2024 asti

Tiedote
26.1.2024

Kampanja-aikana emme veloita jäte- ja punnitusmaksuja lainkaan puujätteen osalta Helsingin, Järvenpään ja Vantaan laitoksillamme.

Kampanja koskee puhtaan puun sekä purku- ja saneerauspuun maksutonta vastaanottoa Helsingin, Järvenpään ja Vantaan kierrätyslaitoksillamme laitosten normaalien aukioloaikojen puitteissa. Kampanja ei koske painekyllästettyä puuta eikä risuja ja kantoja.

Mitä on puhdas puu?

Puhdas puu on käsittelemätöntä ja maalaamatonta puuta, esim. puupakkaukset ja -lavat, rakennustyömailta tuleva käsittelemätön puu- ja sahatavara sekä puhdistettu betonilaudoituspuu. Puujäte saa sisältää pieniä määriä nauloja, hakasia, ruuveja yms. metalleja. Puujäte ei saa sisältää maa-aineksia, kiviä, muovia, lasia, alumiinia, asbestia eikä kyllästettyä puuta.

Mitä on purku- ja saneerauspuu?

Purku- ja saneerauspuu on maalattua tai muuta pintakäsiteltyä puuta, esim. puupohjaiset rakennuslevyt ja lämpökäsitelty puu. Puujäte saa sisältää pieniä määriä eristepaperia ja -pahvia, puupurua ja -lastua, pinnoitteita (esim. liima, lakka, petsi tai maali) sekä pieniä määriä heloja, nauloja, hakasia, ruuveja yms. metalleja. Puujäte ei saa sisältää maa-aineksia, kiviä, muovia, lasia, alumiinia, asbestia, kyllästeitä eikä muita haitta-aineita.

Aineskoodit ja siirtoasiakirja

Tunnistauduttaessa laitokselle tultaessa puhtaan puun aineskoodi on "pp" ja purku- ja saneerauspuun "pj". Muistathan, että puujätteen mukana on toimitettava siirtoasiakirja, joka sisältää Jätelain (646/2011, § 121) edellyttämät tiedot, mikäli jäte on peräisin rakennus- tai purkutyömaalta.

Lisätiedot

Puujätteen vastaanottoon liittyvät vastaanottoehdot ja tuontiohjeet löydät www-sivuiltamme kohdasta Kiertotalouspalvelut > Materiaalin vastaanotto > Purkupuu ja puhdas puu. Tutustu myös artikkeliimme puujätteen kierrätyksestä, jossa kerromme laajemmin puujätteestä ja miten se saadaan hyötykäyttöön.

Laitostemme yhteystiedot ja aukioloajat löydät www-sivuiltamme kohdasta Laitokset.

Mikäli sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä joko myyntipäällikkö Juha Mitroon (juha.mitro@circulation.fi, 0400 552 556) tai myyntipäällikkö Jussi Haapasaareen (jussi.haapasaari@circulation.fi, 050 552 582). Tuontiin liittyen saat lisätietoja myös laitosten asiakaspalvelunumeroista, jotka löydät Laitokset-sivulta.

Takaisin artikkelilistaan