Haluan kasvaa yrityksen mukana ja katsoa, millainen tarina tästä syntyy

Uratarina
10.9.2024

Niklas Tiihonen aloitti työuransa Circulationin vaakakopilta. Nyt hän työskentelee tuotantopäällikkönä. Circulation on mahdollistanut työuralla etenemisen ja uuden osaamisen kasvattamisen.

Niklas Tiihonen on viihtynyt Circulationissa jo kymmenen vuotta. Työura alkoi kesätyöpaikasta, joka johti tuntitöihin koulunkäynnin ohella. Pian Tiihonen työskenteli laitoksilla täyspäiväisesti. Uransa varrella hän on työskennellyt Circulationilla muun muassa työnjohtajana.

Nykyisin tuotantopäällikkönä toimiva Tiihonen vastaa Circulationin kierrätyslaitosten toiminnasta jätteiden käsittelystä aina koneiden toimintaan saakka. Hän vastaa myös eri kierrätyslaitoksilla toimivista työntekijöiden tiimeistä.

Tiihosen työpäivät ovat vaihtelevia ja monimuotoisia.

– Perustyöpäivä koostuu eri laitoksilla käymisestä, keskusteluista työntekijöiden ja asiakkaiden kanssa sekä erilaisista palavereista. Olen myös Vantaan laitoksella laitospäällikkönä, joten siellä olen osana työnjohtoa vastaamassa töiden sujuvuudesta. Tylsiä ja samanlaisina toistuvia päiviä ei tässä työssä ole, Tiihonen nauraa.

Circulationissa on yhdessä tekemisen meininki

Circulation tuntui alusta alkaen Tiihosesta kotoisalta. Hän kokee jakavansa yrityksen omistajien kanssa samankaltaisen ajatus- ja arvomaailman. Tämä tekee yhteistyöstä helppoa.

Tiihonen arvostaa erityisesti sitä, että hän on päässyt mukaan aktiivisesti kehittämään ja kasvattamaan yritystoimintaa.

– Olen saanut lisää vastuuta sitä mukaa, mitä enemmän kokemusta on kertynyt. Koen, että uralla eteneminen on mennyt osaamisen kanssa sopivasti käsi kädessä.

Pienen perheyrityksen etu on Tiihosen mukaan vähäinen byrokratia. Asioista on helppo kommunikoida ja jokainen saa äänensä kuuluviin.

– Täällä on sellainen yhdessä tekemisen meininki. Asiassa kuin asiassa löytyy ymmärrystä puolin ja toisin. Arvostan sitä avoimuutta ja rehellisyyttä, jota täällä vaalitaan kaikessa tekemisessä.

Circulation on tarjonnut mahdollisuuden oppia uutta

Tiihonen on koulutukseltaan insinööri. Hän on myöhemmin työn ohessa opiskellut myös yritysjohtamisen erikoistutkinnon. Tiihonen kokee, että Circulation on työnantajana ollut kannustava ja tukenut uuden osaamisen opiskelua.

Uuden oppiminen on Tiihosen mukaan paitsi etu, myös haaste. Kuten muillakin aloilla, tulee kiertotalouden alalla eteen jatkuvasti uutta tietoa ja uusien taitojen oppimista. Uuden oppimista on työpöydällä myös esihenkilön tehtävissä.

– Olen kuitenkin parhaani aina tehnyt siinä, että omaksun uutta ja pystyisin kehittämään itseäni. Ihan hyvin olen kai siinä onnistunut, vaikka joskus kiirettä pitääkin.

Tiihosen työ on antoisaa, mutta aina toisinaan myös hektistä: koneita hajoaa, ihmisiä sairastuu. Joskus ongelmatilanteet kasaantuvat samalle päivälle. Silloin tuotantopäälliköllä riittää kiirettä.

– Tässä täytyy olla kyky pitää paljon lankoja samaan aikaan käsissä. Rauhallisuus ja paineensietokyky on myös tärkeää. Pitää luottaa siihen, että asiat kyllä järjestyvät, Tiihonen sanoo.

Kiertotalous on täynnä mahdollisuuksia

Tiihonen kokee, että työnantaja Circulation tukee työn haasteissa. Tukea hän saa paljon myös kollegoilta. Ei ole tilannetta, mistä ei viimeistään yhteistyöllä selvittäisi.

Pienessä firmassa on Tiihosen mukaan helppo puhua asiat suoraan. Tarvittaessa joustetaan suuntaan jos toiseen.

– Tätä reilua meininkiä haluan viljellä myös omassa työssäni. Esihenkilönä minulle on tärkeää olla oikeudenmukainen ja luoda hyvää yhteishenkeä.

Kiertotalouden ja kierrätyksen Tiihonen kokee tulevaisuuden alaksi, jolla on paljon mahdollisuuksia. Hänellä on vahva halu mennä työuralla eteenpäin ja kokeilla omia siipiä erilaisissa toimenkuvissa.

– Haluan kasvaa tämän yrityksen mukana ja katsoa, millainen tarina tästä vielä syntyy. On tosi kiva olla osa tätä ja näen, että olen tulevaisuudessakin mukana kehittämässä toimintaa eteenpäin.

Takaisin artikkelilistaan