Betonin kierrätys: 6 seikkaa, jotka kannattaa ottaa huomioon

Blogi
5.9.2023

Betonin kierrätys sujuu rivakasti ja mutkitta Circulationin kierrätyslaitoksilla. Tässä artikkelissa kerromme, miksi kannattaa kierrättää betonijätettä juuri meillä sekä mitä on syytä ottaa huomioon ennakkoon.

betonin kierrätys

Betonin kierrätys onnistuu helposti kauttamme. Betoni- ja tiilijäte onkin yksi merkittävimmistä vastaanottamistamme rakennus- ja purkumateriaaleista. Tässä artikkelissa kerromme, miksi kannattaa kierrättää betonijätettä sekä miten prosessi sujuu kanssamme. Annamme myös käytännön vinkkejä siihen, mitä kannattaa ottaa huomioon, kun tuo betonia meille kierrätykseen. Esittelemme samalla artikkelin asiantuntijana toimineen tuotantopäällikkömme Niklas Tiihosen sekä yleisesti yrityksemme, jos et ole vielä tuttumme.

Betonin kierrätys on todellinen ekoteko

Circulationilla keskitymme betonin kierrätyksessä uudisrakentamisesta syntyvän ylijäämäbetonin ja purkujätteen käsittelyyn. Meille saapuu paljon betonia puretuista kerrostaloista. Meille ne ovat kuin aarteita, joissa näemme uudelleenjalostamisen mahdollisuudet!

Jokainen kuorma arvioidaan huolellisesti, ja ohjaamme sen oikealle paikalle kierrätyslaitoksissamme. Tiedämme, että kierrätyslaitoksen sijainti on tärkeä asia asiakkaillemme, jotta kuljetuskustannukset eivät lisää kokonaiskustannuksia ja hiilijalanjälki pysyy pienempänä.

Vastaanottamamme betonijäte puhdistetaan ja murskataan tarkasti. Näin synnyttämämme betonimurske on laadukasta ja valmiina uudelleenkäyttöön. Betonimurskeemme löytää tiensä moniin eri käyttökohteisiin – se muodostaa vankan perustan esimerkiksi kevyisiin väyliin, tiepohjiin ja pysäköintialueisiin. Kierrätetty betonimurske on kestävää ja sillä rakennettaessa voidaan saada jopa luonnonkiveä parempi lopputulos. Murske on myös ekologinen vaihtoehto, koska sen valmistamisen ja varastoinnin yhteydessä betonipintaan sitoutuu hiilidioksidia. Lue lisää tarjoamastamme CE-merkitystä betonimurskeesta tästä artikkelista.

Otathan nämä seikat huomioon, ennen kun tuot betonijätettä meille:

  1. Jätteen siirtoasiakirja on oltava mukana. Ensisijaisesti siirtoasiakirja tulisi tehdä sähköisesti, mutta voit tarvittaessa myös laatia ja tulostaa sellaisen paperilla. Lisätietoa siirtoasiakirjasta ja tulostettavan lomakkeen löydät täältä.
  2. Vastaanotettava betonijäte ei saa sisältää haitallisia aineita sisältäviä pinnoitteita, saumausaineita tai eristeitä.
  3. Suuntaa Helsingin, Vantaan, Mäntsälän tai Lahden laitoksiimme.
  4. Tsekkaathan aukioloaikamme! Helsingissä ja Vantaalla Circulationin laitokset ovat avoinna arkisin klo 7–20, kun taas Mäntsälässä ja Lahdessa aukioloajat ovat hieman lyhyemmät. Tästä löydät laitosten tarkat yhteystiedot.
  5. Mikäli tarpeen on poikkeuksellinen jätteen jättöaika, kuten yöaika, otathan meihin yhteyttä hyvissä ajoin ennakoiden. Pyrimme järjestämään joustavan ajan, kunhan vain tiedämme toiveesta tarpeeksi ajoissa, sillä saatamme joutua pyytämään poikkeusluvan ympäristölupamme valvojalta.
  6. Jos tarvitset neuvontaa, autamme mielellämme. Soita meille matalalla kynnyksellä. Puhelinnumeromme löydät tästä.

Lämpimästi tervetuloa sujuvalle ja rivakalle, hyvän mielen jättävälle käynnille laitoksiimme!


Näin betonin kierrätys etenee Circulationilla

Kuvitellaan, että olet purkutyömaalla ja lastaat purkujätteen kyytiisi. Pistät navigaattoriin lähimmän kierrätyslaitoksen osoitteen.

Kun saavut Circulationille, vaakahenkilömme tarkistaa kuorman, ja opastaa sille oikean kippipaikan. Laitoksissamme on muutama eri kippausalue eri betonijätteen muodoille.

Betonin kierrätys -keikalla sinun työsi on nopeasti hoidettu. Meille on tärkeää, että pystyt asioimaan laitoksissamme helposti ja vikkelästi.

Kippauksen jälkeen meidän työmme alkaa.

Metallit ja muut epäpuhtaudet pitää poistaa. Siivoojamme vastaavat tästä. Heidän työnsä on fyysisesti kovaa hommaa. Pidämme tarkasti huolta heidän, kuten kaikkien muidenkin työntekijöidemme, työterveydestä ja -turvallisuudesta.

Yleisesti koko betonin kierrätys -prosessiin liittyy alusta loppuun asti tarkkaa laadunvalvontaa. Pystymme osoittamaan asiakkaillemme, että betonimurskeemme ominaisuudet ja laatu täyttävät ns. MARA-asetuksen (Valtioneuvoston asetus eräiden jätteiden hyödyntämisestä maarakentamisessa) mukaisen ympäristökelpoisuuden.

Laitostemme toiminnasta vastaa tuotantopäällikkö Niklas Tiihonen

Circulation kierrätyslaitokset eivät toimisi tehokkaasti, turvallisesti ja ympäristölupien mukaisesti, ilman osaavaa johtoa ja henkilöstöä. Ihmiset ovat aidosti tärkein voimavaramme, ja tämän toteamme suoraan sydämestämme!

Niklas Tiihonen on yksi tiiviin porukkamme merkittävimmistä hahmoista. Niklas aloitti matkansa Circulationilla lähes 8 vuotta sitten. Aluksi hän työskenteli vaakavastaavana, mutta otti pian vastuulleen useita tehtäviä, vastaten kuormista "portinvartijana" ja samanaikaisesti osallistuen konehommien hoitoon.

Noin 4,5 vuotta sitten Niklas valittiin laitospäälliköksi Vantaan laitokselle. Kun kesäkuussa 2023 tuotantojohtajamme Raimo Haantaus jäi eläkkeelle, omistettuaan kunnioitettavat 40 vuotta alalle, valittiin Niklas jatkajaksi. Tuotantopäällikkönä Niklas valvoo kaikkien Circulationin laitosten toimintaa: kenttätyötä, henkilöstöä, ja koneita. Suurin laitos sijaitsee Vantaalla, ja muut pääpaikat ovat Tattariharjun teollisuusalueella Helsingissä, Järvenpäässä, Mäntsälässä ja Lahdessa.

”Raimo jätti isot saappaat täytettäväksi. Vaikka johdan ja opastan laitostemme henkilöstöä, niin paljon tehdään kimpassa. Pomottaminen ei toimi, vaan me puhallamme yhteen hiileen. Me mietimme asioita yhdessä, ja parannetaan asioita pikkuhiljaa. Kuuntelen tarkalla korvalla ihmisten – sekä työntekijöidemme että asiakkaidemme - kehitysideoita. Olemme saaneet hyvän jengin kasaan ja hyvät tyypit pidettyä talossa. Siitä olen ylpeä”, Niklas kertoo.

Tulevaisuuden tavoitteet siintävät kirkkaana horisontissa

Tavoitteemme Circulationissa on selkeä: Haluamme olla kierrätyksen edelläkävijöitä Uudellamaalla vuoteen 2030 mennessä. Tie ei ole aina helppo, mutta meillä on tiimi, joka ei pelkää vastoinkäymisiä. Etsimme jatkuvasti uusia innovaatioita ja kestäviä ratkaisuja, ja betonin kierrätys on yksi niistä. Yhdessä voimme saavuttaa enemmän!

Alalla on tällä hetkellä haasteita ja hintakilpailua, mutta uskomme erottuvamme nopsalla ja sujuvalla asiakaspalvelulla sekä erinomaisella asiakaskokemuksella.

Eli suomeksi sanottuna: laitoksemme sijaitsevat parhailla paikoilla, ne ovat verrattain pitkään auki, niihin on kiva tulla, jätteestä pääsee helposti eroon ja homma on pian paketissa.

Haastavista ajoista huolimatta katsomme innolla tulevaisuuteen, ja haluamme tehdä maailmasta paremman paikan, yksi betonin kierrätys -keikka kerrallaan! Tartutaan yhdessä toimeen ja laitetaan kierrätyspyörä pyörimään.

Me olemme Circulation - tule mukaan inspiroivaan ja kestävään matkaamme!

Betonin kierrätys on vain yksi tarjoamistamme palveluista. Circulation vastaanottaa monipuolisesti erilaisia rakennus- ja purkumateriaaleja. Meille voi tuoda esimerkiksi purkupuuta, rakennusjätettä, sekalaisia maa-aineksia, kantoja ja risuja sekä muita luonnonmateriaaleja.

Takaisin artikkelilistaan